Scharnieren Shutters

Voor het openen en sluiten van de shutter panelen wordt gebruikt gemaakt van scharnieren. Bij het bestellen en installeren van shutters heeft men de keuze uit 2 soorten scharnieren om de shutters uiteindelijk te bevestigen: opdekscharnieren en verborgen (blinde) scharnieren. Na gelang voorkeur en keuze voor een bepaalde uitstraling maakt u uw keuze. Beide soorten shutter scharnieren zijn in principe goed, het verschil zit voornamelijk in de gewenste uitstraling (klassiek of strak). Mensen die de voorkeur geven aan een wat strakker ogende uitstraling kiezen vaker voor Shutters met verborgen scharnieren.

Opdek Scharnieren

De opdekscharnieren geven de shutters een klassieke uitstraling. Ook zijn de shutters met opdekscharnieren makkelijk open en dicht te doen. Opdekscharnieren kunnen in de standaard metaalkleuren (zilver, brons en goud) geleverd worden, of gespoten worden in de gekozen lakkleur.

opdek-shutter-scharnierenverborgen-shutters-scharnieren

 Opdekscharnieren                                                Verborgen Scharnieren

Verborgen Scharnieren (blinde)

Naast de opdekscharnieren bestaan er ook verborgen scharnieren. Dit worden ook wel blinde scharnieren genoemd omdat deze zijn verwerkt in de zijstijlen, waardoor deze niet te zien zijn aan de buitenkant. Het voordeel van de verborgen scharnieren is dat er geen kier tussen de panelen te zien is. Bij opdek scharnieren is er namelijk altijd een kiertje van 2-3 mm tussen de panelen zichtbaar. De verborgen scharnieren zorgen tevens voor een wat stroevere klapwerking en dit is vooral bij shutters op een rail een voordeel, dit omdat de panelen hierdoor automatisch mooi recht blijven hangen. Bij shutters in een frame worden de shutters altijd op hun plek gehouden d.m.v. magneetjes in het frame.